Babykleding kopen? Hier moet je op letten!

Ben je in verwachting van je eerste kindje en ben je op zoek naar leuke babykleding om te kopen? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres! In dit artikel geef ik je tips waar je op moet letten wanneer je babykleding gaat kopen. Want als nieuwbakken ouder wil je natuurlijk de beste kleding voor je kindje aanschaffen. Lees dus snel verder voor de tips!

De juiste maat

Het kan verleidelijk zijn om alvast kleding in maat 50 te kopen voor je pasgeboren baby. Maar wist je dat veel baby’s bij de geboorte al een maatje groter hebben? Het is daarom belangrijk om pas babykleding te kopen wanneer je baby geboren is en je weet welke maat hij of zij heeft. Koop ook niet teveel kleding in een keer, want baby’s groeien snel en hebben vaak maar een korte periode kleding in dezelfde maat aan.

Veiligheid

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van babykleding is veiligheid. Kijk bijvoorbeeld of er geen losse onderdelen aan de kleding zitten die je baby kan inslikken. Let daarnaast op scherpe randen, zoals bijvoorbeeld metalen knopen. Kleding moet ook gemaakt zijn van veilig, niet-allergeen materiaal.

Combinatie

Let bij het kopen van babykleding ook op de combinatiemogelijkheden. Koop niet alleen schattige rompertjes, maar ook effen kleertjes en broekjes die je kunt combineren. Dit zorgt ervoor dat jouw kleintje nooit zonder passende kleding zit.

Wasbaarheid

Babykleding heeft het vaak zwaar te verduren. Het kan gebeuren dat je kindje spuugt, kwijlt of een luier lekt. Het is daarom verstandig om babykleding te kopen die je gemakkelijk kunt wassen. Kijk daarom op het label van de kleding of deze het beste op een lage temperatuur of juist op hogere temperatuur gewassen moet worden.

Comfortabele pasvorm

Baby’s zijn gevoelig voor kriebelende stoffen en knellende kledingstukken. Let daarom bij het kopen van babykleding op de stoffen en zachte materialen. Kleding gemaakt van 100% katoen is bijvoorbeeld een comfortabele keuze voor een pasgeboren baby. Als jij nou op zoek bent naar comfortabele babykleding voor jouw aanstaande kindje, neem dan eens een kijkje bij Noppies!

Populaire producten voor de babykamer:

Babykamertrends.nl
Logo