Babykamer inrichten: 6 handige tips

Het inrichten van een babykamer kan een overweldigende ervaring zijn. Kleuren, meubels, behang – zo veel keuzes! Hier zijn enkele eenvoudige tips om je te helpen met het inrichten van een babykamer.

Keuzestress

Als je begint met het plannen van de babykamer, kan het aantal mogelijkheden zowel opwindend als een beetje ontmoedigend lijken. Tegenwoordig zijn de kleur- en decoratiemogelijkheden eindeloos, omdat het veel gebruikelijker is dat de stijl van de babykamer de rest van het huis en de persoonlijkheid van de ouders weerspiegelt.

Begin met na te denken over de ruimte die je beschikbaar hebt voor een babykamer of peuterkamer en kies een kleurenschema en stijl die je aanspreekt. Tegelijkertijd moet je rekening houden met een kleurenschema dat kan meegroeien met uw kind. Ik geloof dat volwassenen ook van de babykamer moeten genieten. Het is een ruimte die baby en ouders samen gebruiken in het eerste of tweede jaar van het leven van het kind, voornamelijk om te slapen en overdag te spelen.

Babykamer inrichten tips:

Babykamertrends geeft jou een paar tips voor het inrichten van de babykamer, zodat je een praktische en speelse ruimte voor jouw kinderen creëert.

Ben je van plan om de babykamer in te richten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij vroegen babykamerdeskundigen om hun tips. Hier is onze top 6 tips om u te begeleiden en te inspireren in het inrichten van het leukste babykamertje.

roba Economy set Retro

1. Zet de toon:

Praktische overwegingen zullen nodig zijn bij het inrichten van een babykamer. Begin met het regelen van de basisomgeving en veiligheidskwesties voordat je je richt op de inrichting.

2. Goede ventilatie:

Goede ventilatie is belangrijk voor een gezonde omgeving; er moet voldoende natuurlijk licht en lucht in de kamer stromen om de speeltijden vrolijker en helderder te maken. Tegelijkertijd moeten de ramen worden voorzien van verduisteringsgordijnen om overdag fijne dutjes te kunnen doen. 

Home24 Babykamerset Florentina Kids I (2-delig), Pinolino
LM Baby Art Jungly Jungle Complete Set Muurstickers

3. Muurverf:

Het is altijd beter om te kiezen voor goede muurverf; deze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en zijn bijzonder gemakkelijk schoon te maken. Vermijd behangpapier, want dat is moeilijk te verwijderen en is een echte stofmagneet. Kies eerder voor muurstickers!

4. Vloeren:

Laminaat of parket zijn betere keuzes voor vloerbedekking. Wandtapijt moet absoluut worden vermeden omdat het mijten en stof verzamelt, wat allergieën en astma kan verergeren. Een compact vloerkleed is dan een betere keuze om het kindje op te laten spelen.

OYOY living Vloerkleed leeuw
Home24 Babykamerset Riva Kids (3-delig), Pinolino

5. Babyveilig maken:

De behoeften zullen evolueren naarmate jouw baby mobieler wordt. Begin met op de grond te gaan liggen en vanuit zijn of haar perspectief rond te kijken. Veranker meubels, dek scherpe randen af, dek elektrische aansluitingen af en installeer veiligheidsgrendels en babyhekjes waar nodig.

6. Maak een eigen moodboard

Zoek op internet en in tijdschriften naar foto’s die je mooi vindt en maak er een moodboard van. Dit zal je helpen om kleuren te kiezen, ideeën te verzamelen en uiteindelijk het thema samen te trekken.

 

Als je kind de peuterfase ingaat, zal al zijn energie gericht zijn op spelen en ontdekken. De beste speelkamers zijn stimulerend en interactief, vol met boeken en speelgoed om de interesses en ontwikkeling van het kind te stimuleren. De kamer moet vrij zijn van rommel en elk meubelstuk moet een belangrijke steun zijn voor de eerste stapjes van het kind. Ze moeten stevig genoeg zijn om niet om te vallen. Als ze leren om korte periodes stil te zitten, introduceer dan een speeltafel in hun eigen maat in de kamer.

 

Als je aan de babykamer begint te werken, vergeet dan niet een beetje van jouw eigen persoonlijke touch toe te voegen.

Home24 Kinderkamerset Pan I (3-delig), Pinolino

Of kies voor een complete babykamer:

Babykamer inrichten met de spullen van aangesloten webshops

Bij babykamertrends.nl werken wij samen met de leukste webshops van Nederland. Onze site is puur ter promotie van deze winkels en het verzamelen van de allerleukste babykamerdecoratie en meubels voor jouw kleintje. Voor eventuele vragen klik je op het gewenste product en word je naar de site verwezen waar het product verkocht wordt en waar jij al jouw vragen kan stellen over het betreffende product. 

Babykamertrends.nl
Logo