3x ideeën om speelgoed op te bergen in de kinderkamer

De baby- of kinderkamer heeft natuurlijk één doel en dat is om het kindje er rustig te kunnen laten slapen. Om ervoor te zorgen dat jouw kindje niet te veel prikkels krijgt in de kamer, is een opgeruimde kamer een must. Vooral als jouw kindje nog weleens wil spelen met speelgoed op zijn of haar kamer. Een aantal handige tips hoe je speelgoed eenvoudig kunt opbergen in de kinderkamer, lees je hieronder in de blog.

Na het spelen opruimen

Een kind dat speelt met speelgoed is natuurlijk een mooi gezicht om te zien. Toch is de eerste stap in de goede richting van een opgeruimde kinderkamer om jouw kind aan te leren om het zelf op te ruimen. Zo hoef jij niet continu het speelgoed op te ruimen dat jouw kind laat slingeren, maar nu leert jouw kind dat hij of zij het zelf moet doen. Wanneer je bijvoorbeeld samen met jouw kind lekker buiten hebt gespeeld met een waterpistool op de zomerse dag, wil je natuurlijk niet dat jouw kind het waterpistool in de tuin laat liggen. Dit is zonde van het waterpistool en wanneer de tuin vol ligt met speelgoed, kan het natuurlijk rommelig ogen. 

Laat het kind daarom het waterpistool meenemen naar de kinderkamer en zorg ervoor dat jouw kind het hier opbergt. Leer bijvoorbeeld aan dat de kinderkamer de plek is voor zijn of haar speelgoed.

Leuke opbergmogelijkheden

Om het opruimen enigszins leuk en overzichtelijk te houden, zijn leuke opbergmogelijkheden van groot belang. Hieronder hebben we een aantal opruim-ideeën voor je op een rij gezet.

1. Een opbergkist 

Een mooie houten opbergkist kan ideaal zijn voor op de kinderkamer. Het is geen sta-in-de-weg, aangezien je vaak ook nog iets bovenop de kist kan zetten. Je kunt eventueel kussentjes op de kist leggen, zodat de kist als het ware een zithoekje wordt van de kinderkamer.

2. Een bed met lades

Is het tijd voor een grotemensenbed? Dan is het misschien een idee om een bed aan te schaffen met lades. Deze lades zitten vaak onder het bed en kunnen dienen als een mooie opbergmogelijkheid. Bovendien hoef je zo geen extra ruimte vrij te maken in de kamer waar je speelgoed in kan opbergen.

3. Manden

Er bestaan verschillende soorten manden die je kunt gebruiken als opbergruimte. Zo heb je manden van jute of van stof: er is altijd wel een leuke mand te vinden die past bij de kinderkamer. Zo heb je zelfs manden met leuke patroontjes erop geborduurd. 

Populaire producten voor de babykamer:

Babykamertrends.nl
Logo